Zápas dvou rozdílných poločasů

21.06.2020 18:18

Zápas dvou rozdílných poločasů

Dějištěm třetího kola turnaje v kopané byl Miřkov. Domácí hostili Stráž, a pak se utkala mužstva Hostouně a Bernartic. V prvním duelu Strážští sice vedli 3:0, ale po přestávce se ještě strachovali o výsledek. Nakonec zvítězili 4:2. Druhé utkání mělo dramatický průběh a po nerozhodném poločasu se nakonec radovali z výhry 3:1 Bernartičtí.

Strážští vstoupili do utkání proti domácím velmi dobře a už v úvodních minutách si vypracovali slibné střelecké příležitosti. Jedlička, Rubant a Černý úspěšní nebyli. Skóre se měnilo až v 19. minutě, kdy po centru Miroslava Novotného hlavičkoval přesně zkušený Rubant – 0:1. Domácí hrozili jen z protiútoků, když se dostali k zakončení, tak hosty podržel gólman Petr Svoboda. Přes těžší terén se kombinačně dařilo favoritovi a přehrával domácí tým po celý první poločas. Přes slibné příležitosti se skóre měnilo až v 37. minutě. Po rohu Bohdana Boryse vyskočil nejvýše Rubant – 0:2. Na druhé straně při pokusech Miřkova vynikl Petr Svoboda. Účet prvního poločasu uzavřel po přihrávce Jedličky přesnou střelou Bohdan Borys – 0:3.

Do druhého poločasu nastoupili Strážští s několika změnami v sestavě a domácí do něj vstoupili daleko aktivněji. Od úvodních minut se hosté jen bránili a několikrát se štěstím odvrátili změnu skóre. Miřkovští se dočkali v 66. minutě, snížení „zařídil“ kanonýr Šilhavý – 1:3. O pět minut později vyústila převaha domácích další brankou, opět se do listiny střelců zapsal Šilhavý – 2:3. Strážští se v průběhu druhého poločasu sice dostali do tří příležitostí, ale skóre se na jejich straně nezměnilo. V hektickém závěru se uvolnil mladík Andrle a rozhodl o výhře Stráže – 2:4.

STRÁŽ: 1. poločas: P. Svoboda – Mir. Novotný, Vl. Svoboda, Mar. Novotný – B. Borys, Mikulanda, Hofmeister, K. Pták – Jedlička – Černý, Rubant

2. poločas: P. Svoboda – Hlaváč, Vl. Svoboda, B. Bohdan – V. Borys, Sibal, Mikulanda, Mar. Novotný (67. Andrle) – Jedlička – Smola, Černý (75. Karamanov)