Vydřené dva body

27.08.2020 10:36

Vydřené dva body

V úvodním kole nového soutěžního ročníku fotbalové druhé třídy hostili Strážští mužstvo Sokola Kšice. Domácí v premiéře nevyužili slibné příležitosti a soupeř je trestal z protiútoku. Ještě 14 minut před koncem měli hosté dvoubrankové vedení, ale Strážští nakonec vydřeli remízu a v penaltovém rozstřelu byli úspěšnější. Vzhledem k průběhu utkání mají pro Stráž dva body cenu zlata, i když pozbývá lesku. Tři hráči (Černý, Sibal a Hlaváč) si přivodili zranění, která je pravděpodobně vyřadí na delší část sezony.

Domácí vstoupili do utkání s vervou, měli míč častěji na svých kopačkách, ovšem v koncovce se jim nedařilo. Blízko ke skórování měl Jedlička, který se dvakrát uvolnil, ale „trefil“ vždy gólmana. V 15. minutě po akci Kšic hasil Sibal své zaváhání nedovoleným zákrokem a Volf se při pokutovém kopu nemýlil – 0:1. Strážští byli několik minut opaření, ovšem postupem času byli opět nebezpeční. Černý, Jedlička a B. Borys vyrovnávací branku nevstřelili, z nebezpečné vzdálenosti pálil Daniel Pták, ale ani on vyrovnání nezařídil. Ve 39. minutě přišlo další zaváhání obrany domácích a Kšičtí šli šťastným gólem M. Šetlíka do dvoubrankového vedení – 0:2. Domácím snaha s nepříznivým stavem něco udělat přinesla ovoce ve 42. minutě, kdy po jedné z dalších šancí se dostal míč ke střídajícímu Hlaváčovi a ten snížil – 1:2.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s odhodláním výsledek otočit, ale vítr z plachet jim vzal už v 55. minutě Bárta - 1:3. Domácí se dlouho nemohli zvednout. Zlom nastal v 75. minutě, kdy byl v pokutovém území zasažen kopačkou soupeře do hlavy Rubant a sám postižený pokutový kop proměnil - 2:3. „Nastartované“ Stráži se podařilo ve sporné situaci v 81. minutě vyrovnat Jedličkou – 3:3. V penaltovém rozstřelu se zaskvěl gólman Petr Svoboda, který vychytal střelce Kšic.

Fakta utkání:

Sokol Stráž – Sokol Kšice 3:3

Poločas: 1:2

Branky: 42. Hlaváč, 76. Rubant (PK), 81. Jedlička – 15. Volf (PK), 39. M. Šetlík, 55. Bláha

ŽK: 2:2

ČK: 0:1 (80. J. Šetlík)

Rozhodčí: Hromka

Diváci: 50

STRÁŽ: P. Svoboda – K. Pták, Vl. Svoboda, Mar. Novotný – Mikulanda (81. Smola)– Sibal (15. Hlaváč, 68. Hofmeister), D. Pták (83. V. Borys), B. Borys – Černý, Jedlička, Rubant

 

Ostatní výsledky:

1. kolo: Přimda – K.Lázně 0:2, Lom – Částkov 1:3, Bezdružice – Bor 0:2, Stříbro B - Třemešné 1:1 (PK 5:4), Záchlumí - Černošín 0:2