Remízu zachránil Smola

10.11.2019 16:33

Remízu zachránil Smola

V předposledním kole podzimní části okresního přeboru v kopané hostili Strážští nevyzpytatelný Černošín. Přesto, že měli po většinu utkání hru ve své moci, výhry se opět nedočkali. Své příležitosti nedokázali využít a po ojedinělém protiútoku ještě prohrávali. Remízu zachránil opět střídající Daniel Smola a v penaltovém rozstřelu byli domácí úspěšnější. Připsali si tak do tabulky alespoň dva body.
Hosté začali sebevědomě a v prvních pěti minutách byli více než vyrovnaným soupeřem. S přibývajícími minutami se stále více prosazovali Strážští a trestuhodně zahazovali vypracované příležitosti. Ve 30. minutě přišel protiútok Černošína. Turek prošel středem obrany jako nůž máslem a "mazácky" překonal Petra Svobodu - 0:1. Vedoucí branka hostů na chvíli přibrzdila snahu Stráže, ale ta se opět nadechla a vytvořila před svatyní Černošína několik závarů. Po hříchu z nich nedokázala dostat míč do branky.
Převaha domácích byla po změně stran ještě drtivější, ovšem zahazovali jednu příležitost za druhou. V brance hostů ještě doslova čaroval Kozelka, jenž si připsal několik zákroků z kategorie zázračných. Domácí stále více otvírali obranu a Černošínští byli dvakrát v situaci kdy mohli svůj jednobrankový náskok pojistit druhou brankou. Strážští se přeci jen nakonec dočkali v 76. minutě. Za obranu si naběhl Daniel Smola a s přehledem vyrovnal. Tlak domácích gradoval, Černošín bránil zuby nehty a Kozelka v jeho bráně nadále čaroval. Utkání nakonec skončilo pro hosty šťastnou remízou.
Při penaltovém rozstřelu už byl ve strážské svatyni Daniel Rubant, jenž střídal v průběhu druhého poločasu zraněného Petra Svobodu. Domácí střelci byli stoprocentní a právě domácí gólman si "počkal" na pátou sérii a zákrokem, po kterém jen těžko vstával, rozesmutnil hosty. Na druhé straně udržel nervy Bohdan Borys a domácí si za výsledek 5:4 připsali dva body.
Sokol Stráž - Sokol Černošín 1:1 (PK 5:4)
Poločas: 0:1
Branky: 76. Smola - 30. Turek
Rozhodčí: Horváth
ŽK: 3:0
Diváci: 45
Stráž: P. Svoboda (65. Rubant) - Šedivý, Svoboda, Jágrik, Mar. Novotný - B. Borys, O. Pták (67. Hofmeister), K. Pták (88. Hlaváč) - Jedlička - V. Borys (46. Smola), Černý

 

Ještě k zápasu: Strážští museli asi urazit fotbalového boha, a tak toužebně vyhlíží konec podzimu. Marodka se stále nevyprazdňuje. Dlouhodobě jsou na ní Kuba Andrle a matador Rubant, který musel v tomto utkání zaskočit alespoň do branky za zraněného P. Svobodu. Ten po nešetrném zákroku hráče Černošína dostal zásah do žeber a utkání nemohl dochytat. Na marodce je dále Mir. Novotný. Jeho jmenovec Martin po dvou absencích zaviněné zraněním naskočil opět do hry a podal svůj nejlepší podzimní výkon. Bohužel jej na marodce "vystřídal" už výše zmiňovaný P. Svoboda a také Jedlička, jenž opět utkání "odbojoval", ale vstřelit branku mu není souzeno. Zradilo ho tříslo a podzim pro něho tak skončil. Ondra Pták se snaží najít formu, která jej zdobila před opětovným zraněním kolena a je hodně limitován, přesto je pro tým přínosem. Stoprocentně fit nejsou ani zkušený Vl. Svoboda (kotník), další matador K. Pták (svalové problémy). Když se tomu přidá hraní, nehraní Lapského, tak 18 členný kádr nebyl až tak široký jak se před sezonou zdálo.
Naopak v utkání na sebe hodně svým výborným výkonem upozornil M. Jágrik (naposled Jiskra Třemešné) a jen tak potvrdil, jak citelná byla jeho absence v předchozích zápasech z rodinných důvodů.
Přes všechny potíže zůstává největší bolestí strážského týmu neproměňování ani těch nejvyloženějších příležitostí!!!