TJ Sokol Stráž - TJ Hraničář Částkov A 27.10.2019

30.10.2019 23:35

Strážští dvoubrankové vedení proti lídru neudrželi
V dalším kole okresního přeboru hostili fotbalisté Stráže vedoucí celek soutěže Hraničář Částkov. Domácí bez několika hráčů (zranění a omluvy) s dorostencem na lavičce, odehráli vynikající první poločas. Nasazením a disciplinovaným výkonem čelili vysoké kvalitě soupeře. Ten se nedokázal prosadit v koncovce, naopak ze dvou povedených akcí domácích dvakrát inkasoval. Hned po přestávce ale během dvanácti minut Hraničář nejen vyrovnal, ale otočil výsledek ve svůj prospěch.
Hosté v sestavě s několika hráči, kteří okusili republikové soutěže, začali sebevědomě a kombinační hrou se dostávali před šestnáctku domácích. Tam ale kralovala obranná trojice vedená Vlastimilem Svobodou a ta soupeře nepouštěla do velkých příležitostí. Strážští hrozili z ojedinělých protiútoků a po jednom z nich utekl od poloviny obraně Hraničáře Volodymyr Borys a po "blafáku" gólmanovi poslal domácí do vedení - 1:0. Obraz hry se neměnil, hosté tlačili, Stráž zuby nehty držela čisté konto. Když se ve 44. minutě trefil nádherně Jedlička, šli domácí překvapivě do kabin s dvoubrankovým vedením.
Ještě neuběhla první minuta druhého poločasu a Kamil Pták snížil na 2:1. Ten samý hráč přidal v 55. a 57. minutě další dvě trefy a favorit vedl. Když v 62. minutě přidal kanonýr Hraničáře čtvrtou branku, bylo rozhodnuto. Domácí se sice nevzdávali, snažili se o zdramatizování zápasu, ovšem museli být na pozoru před útoky hostů. Další branky přes snahu hráčů obou celků už nepadly. Hraničář si zkušeně pohlídal dvoubrankové vedení. Strážský tým podržel několika zákroky gólman Petr Svoboda, na druhé straně chybělo domácím ke zdramatizování utkání trochu štěstí.
Sokol Stráž - Hraničář Částkov 2:4
Poločas: 2:0
Branky: 18. V. Borys, 44. Jedlička - 46., 55., 57. a 62. Kamil Pták
Rozhodčí: Landrgott
Hráno bez karet
Diváci: 89
Stráž: P. Svoboda - Mir. Novotný (46. Smola), Vl. Svoboda, Šedivý - Koubek (78. Liška), Hofmeister, Hlaváč, K. Pták - Jedlička - V. Borys, B. Borys