TJ Sokol Stráž - TJ Baník Stříbro B 13.10.2019

15.10.2019 06:29

Tři body trefil Smola

Nedělní domácí zápas osmého kola okresního přeboru  v kopané byl pro strážský tým proti rezervě B Stříbro velmi důležitý. Devadesátiminutové drama skončilo lépe pro domácí, kdy vítěznou branku zaznamenal Smola. Ten trefil tři body po třech minutách pobytu na hřišti.  

Oba týmy měly co napravovat, protože v minulém kole inkasovaly šest branek. Baník na vlastním trávníku a domácí v Tachově. Do fotbalové krásy měl první poločas hodně daleko. Hosté byli lepší v kombinaci, ale branka P. Svobody pro ně byla zakletá. Za zmínku stojí jen střela, která skončila na tyči a dva pokusy se nevešly mezi tyče. Na druhé straně měli hosté štěstí při dvou příležitostech Jedličky, dalším slibným akcím chyběla finální přihrávka. Proto také první poločas skončil bez branek. 

Po přestávce přišel na hřiště Lapský a v 61. minutě našel matadora K. Ptáka, který zkušeně poslal domácí do vedení - 1:0. Baník se hnal za vyrovnáním a domácí začali mít strach o výsledek. Bránili těsné vedení a v 79. minutě jejich pasivitu potrestal přesnou střelu Petraška - 1:1. Z tvrdého KO se Strážští jen těžko zvedali, ale o tříbodový zisk se v 86. minutě  postarali střídající hráči. Hlaváč podstoupil tvrdý souboj se stříbrským obráncem, míč "poslal" před branku, kde se nejlépe zorientoval Smola a hlavou dal na 2:1. Domácí už výhru ubránili a ve čtyřminutovém nastavení mohl pojistku přidat Černý. Místo střely volil přihrávku na obsazeného hráče. 

Sokol Stráž - Baník Stříbro B 2:1

Poločas: 0:0

Branky: 61. K. Pták, 86. Smola - 79. Petraška

Rozhodčí: R. Friedenberger

ŽK: 2:0

Diváci: 70 

Stráž: P. Svoboda - Šedivý, Vl. Svoboda, Jágrik, Mar. Novotný - V. Borys (61. Hlaváč), Hofmeister (46. Lapský), B. Borys, K. Pták (83. Smola) - Jedlička (89. Koubek), Černý