TJ Sokol Kostelec - TJ Sokol Stráž 20.10.2019

21.10.2019 19:23

K obratu zaveleli střídající hráči
Z nedělního zápasu devátého kola okresního přeboru v kopané si Strážští přivezli z Kostelce tři důležité body. Výhra 3:2 se ale nerodila lehce. K Rubantovi a Ondřichovi přibyl na marodku před zápasem ještě Martin Novotný. K dispozici nebyli ani Černý a Hlaváč. Naopak, po zranění naskočil do druhého poločasu O. Pták a nezklamal. Hosté se sice ujali vedení, ještě do poločasu Kostelečtí srovnali a po přestávce šli do vedení. Strážským zajistili vyrovnání střídající hráči. Koubek unikl po pravé straně a Smola po třech minutách na hřišti opět skóroval!!! Tři body zajistil přesnou střelou B. Borys.
Oba týmy dělily před vzájemným zápasem pouhé dva body. Po neurovnaném začátku měli hosté míč častěji na kopačkách a v 15. minutě po rohovém kopu šli zásluhou hlavičky Vl. Svobody do vedení - 0:1. Domácí po obdržené brance zapnuli na vyšší obrátky, obrana soupeře ale byla na svém místě. Strážští hrozili z rychlých protiútoků, ovšem po hříchu ani jeden nedotáhli do brankového zakončení. Ve 28. minutě přišlo zaváhání strážské obrany a Bezdíček přehodil brankáře Svobodu - 1:1. Do konce poločasu sice bylo ještě před oběma brankami rušno, skóre se ale neměnilo.
Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, ovšem slibné příležitosti nedokázali přetavit ve vedení. V 63. minutě přišla chyba strážského gólmana a domácí se lacinou brankou ujali Blažkem vedení - 2:1. Strážští se brzo otřepali a snažili se o vyrovnání. Slibné akce ale do gólové koncovky dlouho nedostali. Kostelečtí hrozili z rychlých kontrů a v 75. minutě měli na svých kopačkách pojistku v podobě třetí branky. Z "pětky" ale vysoko přestřelili. Trest pro ně přišel nejprve v 81. minutě, kdy po akci střídajících hráčů Koubka a Smoly se prosadil druhý jmenovaný - 2:2. V té době byl autor gólu na hřišti pouhé tři minuty a zopakoval husarský kousek z domácího utkání s rezervou Stříbra. Kalich hořkosti si domácí vypili o čtyři minuty později, kdy křížnou střelou zajistil výhru hostů B. Borys - 2:3.

Sokol Kostelec - Sokol Stráž 2:3
Poločas: 1:1
Branky: 28. Bezdíček, 63. Blažek - 15. Vl. Svoboda, 81. Smola, 85. B. Borys
Rozhodčí: Landrgott
ŽK: 0:1
Diváci: 45
Stráž: P. Svoboda - Šedivý, Vl. Svoboda, Jágrik, K. Pták - Mir. Novotný (68. Koubek), Hofmeister, Lapský (46. O. Pták), B. Borys - Jedlička, V. Borys (78. Smola)