Krutá prohra, hra vabank skončila fiaskem

20.11.2019 09:09

Krutá prohra, hra vabank skončila fiaskem

  V posledním podzimním kole okresního přeboru ve fotbalu zajížděli Strážští do Konstantinových Lázní a po devadesáti minutách odcházeli ze hřiště s pětigólovým přídělem. Hosté ale paradoxně podali v 70. minutách nejkvalitnější výkon podzimu, ovšem opět "dojeli" na špatnou koncovku. Po obdržení druhé branky skončila jejich hra vabank katastrofálně. V poslední čtvrthodině inkasovali Strážští ještě tři branky a odvezli si nakonec z lázní pověstného "bůra".  

Přes týden se dali dohromady po zranění s Černošínem Miloslav Jedlička i gólman Petr Svoboda, takže marodka zůstala na čísle čtyři. Pro jiné sportovní povinnosti chyběl Daniel Černý. Přes tyto absence podala jedenáctka, která vyběhla na trávník, po herní stránce nejlepší výkon podzimu. Byla favorizovanému domácímu týmu více než vyrovnaným soupeřem. Oba celky ale byly na štíru s koncovkou. Výjimkou byla 17. minuta, kdy domácí podnikli po ztrátě soupeře rychlý kontr a Jelen jim střelou do "víka" zajistil vedení - 1:0. Strážským se ale i nadále dařilo kombinačně, ovšem jejich pokusy postrádaly finální přihrávku či kvalitní zakončení.  Slibné příležitosti nevyužili Karel Pták, Miloslav Jedlička, Lukáš Hofmeister a Ondřej Pták. Z obou stran kvalitní první poločas skončil nejtěsnějším vedením domácích. 

Po přestávce se hosté stále tlačili do útoku, byli aktivní, ale Bohdan Borys a střídající Daniel Smola pohrdli vyrovnáním. Když už Marian Jágrik skóroval, radost zhatily zvednutý praporek asistenta a následný výrok hlavního rozhodčího - ofsajd. Z pohledu hostů jim tentokrát nevyšlo střídání, přišlo několik nedorozumění v rozehrávce, zbytečné ztráty míče a po nich rychlý protiútok Konstantinek. Vše se zlomilo v 71. minutě, kdy po jedné takové chybě zvýšil Novotný na 2:0. Následná hra Stráže ve snaze udělat něco s nepříznivým stavem se minula účinkem. Naopak, domácí dokázali využít otevřené obrany a vstřelili v posledních devíti minutách tři branky. 

Sokol Konstantinovy Lázně - Sokol Stráž 5:0

Poločas: 1:0

Branky: 17. a 89. Jelen, 71. a 81. Novotný, 87. Nevařil

Rozhodčí: R. Friedenberger

ŽK: 2:2

Diváci: 50 

Stráž: P. Svoboda - Šedivý (46. Smola), Vl. Svoboda, Jágrik, Mar. Novotný - Hlaváč (59. V. Borys), O. Pták, B. Borys, K. Pták - Hofmeister, Jedlička (81. Koubek)