TJ Jiskra Bezdružice - TJ Sokol Stráž 3.11.2019

06.11.2019 13:47

Tak to se opravdu nepovedlo, Stráž dostala trojku

V dalším kole okresního přeboru zajížděli Strážští na hřiště posledních Bezdružic. Papírový favorit nedokázal zopakovat výkon proti Částkovu (2:4) a po nevýrazném výkonu odešel s prohrou 3:0. Domácí bojovným a nadšeným výkonem šli štěstí naproti a zaslouženě vyhráli 3:0.
Přestože byli hráči Stráže důrazně upozorněni, aby svého soupeře nepodcenili, začali utkání ve vlažném tempu. Sice několikrát kvalitně přenesli hru a dostali se do slibných příležitostí (K. Pták, Černý, Jedlička). Blízko ke skórování měl ještě v dalších minutách Černý, který se uvolnil v pokutovém území, ale jeho bomba skončila na tyči. V 16. minutě přišel protiútok domácích a Štefanisko poslal Jiskru do vedení - 1:0. Strážští se nadále snažili o zdolání urputné obrany domácích, několikrát jim k tomu chybělo i to pověstné štěstíčko, ovšem míč do branky nedostali. Po půl hodině přišla chyba hostující obrany a Fojtík zvýšil vedení Bezdružic na 2:0. Sokolíci se od začátku zápasu těžko vyrovnávali s důraznou hrou soupeře, byli hodně podráždění, nedařila se jim kombinace a před šestnáctkou Jiskry jim chyběla finální přihrávka. Nadšeně bojující domácí šli tak do kabin se slibným náskokem.
Hosté šli do druhé půle s odhodláním smazat vedení Jiskry, ale zhuštěnou obranu jen těžko zdolávali. Když už se dostali za obranu, chybělo jim i to pověstné štěstíčko. Domácí byli vždy blíže k míči. Při mnoha standartních situací chybělo hostům přesné zakončení. Domácí převyšovali soupeře v bojovnosti a s přibývajícími minutami je neopouštěly ani síly. Pravým opakem byli hráči hostí, kteří s blížícím se závěrem zápasu postupně rezignovali a v závěru ještě spolkli hořkou pilulku v podobě třetí branky.

Jiskra Bezdružice - Sokol Stráž 3:0
Poločas: 2:0
Branky: 16. Štefanisko, 30. a 84. Fojtík
Rozhodčí: Požárek
ŽK: 0:3
Diváci: 46
Stráž: P. Svoboda - Mir. Novotný (18. Hlaváč), Vl. Svoboda, Šedivý - Hofmeister, B. Borys, O. Pták, K. Pták (75. Smola) - V. Borys, Černý