Strážští si na úvod připsali dva body

08.06.2020 16:14

Strážští si na úvod připsali dva body

V sobotu byl v Hostouni na výborně připraveném hřišti zahájen letní turnaj za účasti Sokola Hostouň, Sokola Bernartice, Jiskry Třemešné, Sokola Stráž a Sokola Miřkov. V úvodním utkání turnaje zvítězil domácí tým nad omlazeným celkem Jiskry Třemešné 5:3. Poté si Strážští odbyli premiéru v turnaji proti Sokolu Bernartice a po devadesáti minutách byl stav 2:2. Pokutové kopy skončily výhrou Stráže 4:3. Volno měl Sokol Miřkov.

Strážští fotbalisté odjeli k utkání bez zraněného Miroslava Novotného, pracovně zaneprázdněného Lukáše Koubka a studijní povinnosti si plnil Šedivý. V kádru byly také dvě nové akvizice, Marin Karamanov a Benjamin Sibal.

Skóre utkání otevřel v 17. minutě Daniel Černý, ale Strážští se z vedení dlouho neradovali. Jedenáct minut na to využil chyby v jejich obraně Blažek a Bernartičtí srovnali na 1:1. Další vyrobenou hrubku Stráže využil zkušený A. Novák a podle protokolu domácí tým Bernartic otočil stav utkání ve svůj prospěch. Stráž měla územní převahu, dokázala si vypracovat několik příležitostí, ovšem ty nevyužila. Hosté se místy až přes drtivou převahu dočkali vyrovnání v 73. minutě, když tečovaná střela Bohdana Boryse skončila za zády výborného gólmana Bernartic. Favorizované Stráži se už nepodařilo strhnout výhru na svou stranu. Naopak, poslední minuty patřili domácím.

Sokol Bernartice – Sokol Stráž 2:2 (PK 4:3)

Branky: 28. Blažek, 39. A. Novák – 17. Černý, 73. B. Borys

Rozhodčí: Novotný
Hráno bez karet
Diváci: 90

Stráž: 1. poločas: P. Svoboda – Hofmeister, Vl. Svoboda, Mar. Novotný – Sibal, Karamanov (20. Jágrik), Jedlička, K. Pták – B. Borys, Rubant, Černý

2. poločas: P. Svoboda – Hlaváč, Vl. Svoboda, K. Pták – Smola, Jágrik (61. Mar. Novotný), Černý, B. Borys – V. Borys, Ondřich, Jedlička