Strážští porazili Jiskru

16.06.2020 19:52

Strážští porazili Jiskru

Druhým kolem pokračoval v sobotu letní turnaj v kopané. Na strážském trávníku se představily týmy Jiskry Třemešné, FK Miřkov, Sokolu Bernartice a domácí fotbalisté. Volno měla Lokomotiva Hostouň. V úvodním zápasu porazili strážští fotbalisté Jiskry Třemešné 4:2 a v následném utkání si Bernartičtí poradili s Miřkovem v poměru 3:2.

Strážští v rušném utkání zdolali Jiskru 4:2, Po hříchu opět nedokázali proměnit několik brankových příležitostí a odpor soupeře zlomili až v samém závěru. Stínem utkání bylo zranění domácího Jágrika (koleno), jenž měl v úvodu utkání po své chybě lví podíl na vedoucí brance utkání. Padla už ve čtvrté minutě a Jiskru poslal do vedení Ebenhöh - 0:1. O sedm minut později bylo srovnáno, do střelecké listiny se zapsal Jedlička – 1:1. Domácí si postupem času vytvořili územní převahu, ale Jiskra hrozila z rychlých kontrů. Do přestávky se stav utkání měnil ještě jednou, když po půlhodině hry skončila v síti hostů tečovaná střela Hlaváče – 2:1.

Do druhého poločasu nastoupili domácí se změnami a byli to oni, kdo si dokázali vytvořit několik slibných příležitostí. Nejblíže ke zvýšení vedení měli Jedlička a nová akvizice Sibal. Územní převaha domácích tak byla bez gólového efektu. Jiskra, hlavně po ztrátách soupeře, využila každé příležitostí k protiútoku, ale do brankové příležitosti se nedostala. Po hodině hry našel Martin Novotný nezištně Smolu a ten s přehledem skóroval – 3:1. Domácí se z dvoubrankového vedení těšili do 71. minuty, kdy Vokroj dalekonosnou střelou „nachytal“ P. Svobodu 3:2. Závěr utkání byl hektický, hrálo se „nahoru, dolu“, ale větší příležitosti měli domácí. Sibal, V. Borys a ani Hlaváč úspěšní nebyli. Na druhé straně se „vytáhl“ P. Svoboda, jenž vyrazil „gólovou“ střelu hostů. Minutu před koncem utkání upravil po pěkné akci na konečných 4:2 Sibal.

STRÁŽ: 1. pol.: P. Svoboda – Mir. Novotný, Vl. Svoboda, Mar. Novotný – Hlaváč, Hofmeister, Jágrik, K. Pták – Jedlička - B. Borys, Rubant. 2. pol.: P. Svoboda – Mir. Novotný, Vl. Svoboda, Mar. Novotný – Sibal, Hofmeister, Karamanov (70. Hlaváč), Jágrik (54. V. Borys) – Smola, Jedlička, B. Borys

 

Fakta 2. kola:

Sokol Stráž – Jiskra Třemešné 4:2

Poločas: 2:1

Branky: Jedlička, Hlaváč, Smola, Sibal – Ebenhöh, Vokroj

Rozhodčí: Liškutín

Hráno bez karet

Diváci: 50

 

Sokol Bernartice – FK Miřkov 3:2

Poločas: 1:0

Branky: Blažek 2x, Pinta – Šilhavý 2x

Rozhodčí: Liškutín

Hráno bez karet

Diváci: 60

 

Pořadí: 1. Sokol Stráž (skóre 6:4) – 5 bodů

              2. Sokol Bernartice (5:4) – 4 body

              3. Lokomotiva Hostouň (5:3) – 3 body

              4. FK Miřkov (2:3) – 0 bodů

              5. Jiskra Třemešné (5:9) – 0 bodů