Krutá prohra v derby

30.08.2020 12:53

Krutá prohra v derby

Ve druhém kole okresního přeboru II. třídy v kopané zajížděli Strážští do Boru. Hosté utrpěli krutou prohru 6:2. Klíčovým momentem zápasu byla první minuta, kdy byl nevybíravým zákrokem Vitoně „sestřelen“ pilíř obrany Vlastimil Svoboda. Při jeho ošetřování Strážští poprvé inkasovali. Další minuty poznamenalo zranění jeho výkon, který je pro tým klíčovým. Po dvaceti minutách musel odstoupit po tvrdém souboji v šestnáctce domácích i zkušený Hofmeister, Hosté sice i tak smazali dvoubrankové manko, ale tři minuty po vyrovnání znovu inkasovali. V závěru pak ještě třikrát.

V páté minutě využil Stránský mezery v obraně hostů při ošetřování Svobody a poslal Bor do vedení – 1:0. Ve 12. minutě se prosadil Vitoň a domácí vedli 2:0. Strážští nerezignovali a v další fázi zápasu přehrávali soupeře. Vytvořili si příležitosti, ale v cestě jim stál výborný gólman Petrželka a chyběl důraz v koncovce. Strážští se dočkali ve 25. minutě, kdy po trestném kopu Jedličky poslal vyražený míč před branku Bohdan Borys a Rubant ho „uklidil“ do branky – 2:1. Do přestávky se hrál fotbal nahoru, dolů, ovšem branka už nepadla.

Po změně stran se podařilo hostům ve 48. minutě srovnat, kdy po centru Jedličky hlavičkoval Rubant – 2:2. O tři minuty později se prosadili domácí a Vitoň vrátil Boru vedení – 3:2. V závěru hosté ještě třikrát inkasovali a odvezli si z Boru krutou prohru.

Sokol Bor – Sokol Stráž 6:2

Poločas: 2:1

Branky: 5. a 67. Stránský, 17., 51. a 88. Vitoň, 74. Jutka – 25. a 48. Rubant

Rozhodčí: Horváth

ŽK: 2:3

Diváci: 70

STRÁŽ: P. Svoboda – K. Pták (76. Smola), Vl. Svoboda (76. Šedivý), Ma. Novotný – B. Borys, D. Pták, Mikulanda (76. V. Borys), Hofmeister (23. Mi. Novotný) – O. Pták (76. Ondřich) – Rubant, Jedlička