Výhru vystřelili Černý a Rubant

13.10.2021 13:49

Výhru vystřelili Černý a Rubant

V osmém kole okresního přeboru II. třídy nastoupili fotbalisté S. Stráž proti J. Třemešné. V prvním poločasu hosté hodně zlobili a byli lepším týmem. Po přestávce už nedokázali navázat na výkon z první části hry a domácí měli navrch. Strážský tým nepotkalo malé derby v nejlepší formě, ale brankami Černého a Rubanta vybojovali za výhru 2:1 tři body.

Obě mužstva se snažila hrát od úvodních minut kombinační fotbal, ve kterém měla navrch překvapivě Jiskra. Její snaha ale často končila před šestnáctkou soupeře. Když už se dostali k zakončení, tak v brance zasáhl P. Svoboda. Domácí odevzdávali lacino míče a postrádali důraz před brankou. Výjimkou byla 16. minuta, kdy centr K. Ptáka umístil za záda gólmana Černý – 1:0. Vedoucí branka paradoxně domácí neuklidnila a Jiskra ještě zvýšila obrátky. Pohyb soupeře dělal strážské obraně velké problémy a po jednom útoku se sám před P. Svobodou ocitl hráč. Jeho oblouček ale skončil na tyči a domácí si tak vybrali notnou dávku štěstí. Strážští ale varování nevzali vážně a ve 42. minutě tak přišel trest. Hosté „rozebrali“ obranu Sokolíků a Vokroj sám před gólmanem nezaváhal – 1:1.

Po změně stran už Jiskra hodně polevila a domácí měli herní převahu, kterou však dlouho nedokázali vyjádřit gólově. Soupeř hrozil z ojedinělých brejků a ani on nebyl v koncovce úspěšný. Rozhodnutí přišlo v 68. minutě. Novotný „zakroutil“ rohový kop do branky, přišel nejistý zákrok gólmana a Rubant potvrdil roli kanonýra – 2:1. Hosté se snažili s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat, ale při jejich nepřesné koncovce a pozornosti P. Svoboda už domácí těsnou výhru uhájili. Vybojovali tak tři body v utkání, ve kterém nedokázali zopakovat výkon z předchozích zápasů. O to je výhra cennější.

Sokol Stráž – Jiskra Třemešné 2:1

Poločas: 1:1
Branky: 16. Černý, 68. Rubant – 42. Vokroj

Rozhodčí: Horváth

ŽK: 1:4

Diváci: 86.

STRÁŽ: P. Svoboda – Mikulanda, Vl. Svoboda, Novotný – Martinec, B. Borys, D. Pták, K. Pták (68. Anderle) – Černý, Jedlička, Rubant (68. V. Borys)

V 9. kole OP II. třídy zajíždí v sobotu mužstvo S. Stráž na hřiště S. Černošín (15.30).