Výhru pečetil D. Martinec

17.10.2021 18:17

Výhru pečetil D. Martinec

Los devátého kola okresního přeboru II. třídy postavil proti sobě fotbalisty Černošína a Stráže. Oba celky dělily v tabulce tři body. Po šťastné výhře s Třemešnou (2:1) jeli Strážští na hřiště soupeře s respektem, ale s odhodláním prodloužit úspěšnou sérii. Do utkání na výborném pažitu vstoupili lépe hosté a skóre otevřel Jedlička. Přes několik příležitostí rozhodli Strážští o své výhře až ve druhém poločasu, kdy se trefil Rubant. Výhru pečetil D. Martinec, který tak prolomil střeleckou smůlu a zaznamenal premiérovou branku v soutěži.

Strážští začali aktivně a domácí zatlačili na jejich polovinu. S převahou přišly také první příležitosti, ale skóre zápasu otevřeli hosté až v 17. minutě. Přetažený centr poslal Rubant zpátky před branku a Jedlička se nemýlil – 0:1. Hosté měli stále častěji míč na svých kopačkách a vypracovali si další šance. Ty dvě největší měli Rubant a Martinec. Domácí hrozili sporadicky po dlouhých pasech, ale vážnější příležitost měli jen jednu a ta jim po špatném dohrání vyrovnání nepřinesla. Strážští se přes dobrou hru nadále trápili v koncovce a poločas tak skončil jejich nejtěsnějším vedením.

Po přestávce se domácí osmělili a dlouhými míči se snažili o ohrožení branky P. Svobody. V 50. minutě ale přišel Novotného centr do šestnáctky a Rubant usměrnil míč za záda gólmana – 0:2. Černošínští nesložili zbraně a nadále zaměstnávali obranu soupeře nákopy. Podařilo se jim dvakrát vážněji ohrozit branku, ovšem kýženého snížení se nedočkali. V 65. minutě hosté pečetili svou výhru. To už byl na hřišti střídající Hlaváč a po jeho akci se premiérově trefil Martinec – 0:3. Tím hosté definitivně zlomili odpor soupeře a sami si vypracovali další slibné příležitosti. Stav se už ale do konce utkání nezměnil a Stráž se výhrou posunula do čela tabulky.

Sokol Stráž – Sokol Černošín 0:3

Poločas: 0:1

Branky: 17. Jedlička (Rubant), 50. Rubant (Novotný), 65. Martinec (Hlaváč)

Rozhodčí: Kroupa

ŽK: 1:1

Diváci: 65

STRÁŽ: P. Svoboda – Mikulanda, Vl. Svoboda, Novotný – Martinec (Smola), B. Borys, D. Pták, K. Pták (67. Andrle) – Rubant (54. Hlaváč), Jedlička 70. V. Borys), Černý.

Další utkání sehrají Strážští na domácím hřišti v sobotu od 15.30 hodin s Dynamem Studánka.