Tři body vystříleli Smola a Anderle

27.09.2020 17:12

Tři body vystříleli Smola a Anderle

Strážští fotbalisté vyválčili v šestém kole okresního přeboru tři body. Marodka se nevyprazdňuje, naopak po posledním utkání s Částkovem na ni přibyli ještě Jedlička s Rubantem. Do Černošína tak odjížděli Strážští i s třemi dorostenci, z toho dva nastoupili v základu a střídající Anderle pečetil výhru Stráže v poměru 2:0.

Sobotní počasí naplňovalo pořekadlo, že by člověk ani psa nevyhnal. V Černošíně ale na výborně připraveném hřišti za stálého deště a chladného počasí Strážští sehráli povedené utkání nejen po herní stránce, ale hlavně také po té výsledkové. Po opatrném začátku z obou stran se stále více kombinační hrou prosazovali hosté. Ve 12. minutě měl vedoucí gól na noze Smola, ve slibné pozici netrefil mezi tyče. V dalším průběhu utkání se domácí jen těžko dostávali přes dobře hrající obranu Stráže. Na druhé straně po pohledných akcích Ondřej Pták, ani jeho bratr Daniel v dobrých pozicích skóre neotevřeli. Další minuty patřily hostům, Černošínští jen ojediněle zahrozili střelami z dálky. Domácí gólman Kozelka musel několikrát řešit ošemetné situace před svojí brankou. V závěru poločasu měl příležitost Ondřej Pták, ale hráči šli do kabin za bezbrankového stavu.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. V 52. minutě přišel centr Martina Novotného a Smola nikým neatakován umístil míč do sítě – 0:1. V dalších minutách přišla zvýšená snaha domácích o vyrovnání, ale strážská obrana je do vážnější akce nepustila. Výjimkou byla akce v 62. minutě, kdy přetažený centr našel zcela volného domácího hráče, ale ten strážského Smolu nenapodobil. S blížícím se koncem zápasu bylo na hřišti více nervozity a přibylo tvrdých zákroků. Stále platilo, že se domácí do vyložené šance nedostávali, dvě skrumáže po trestných kopech strážská obrana v čele s gólmanem vyřešili. Hosté přes snahu Černošína dokázali eliminovat jeho tlak a jejich výpady byly stále nebezpečné. Po jednom z nich se ,,mazácky“ uvolnil mladíček Anderle a přesnou střelou k tyči pečetil zaslouženou výhru hostů – 0:2.

Sokol Černošín - Sokol Stráž 0:2

Poločas: 0:0

Branky: 52. Smola, 88. Anderle

Rozhodčí: Majerčík

ŽK: 2:1

Diváci: 20

STRÁŽ: P. Svoboda – Nováček, Vl. Svoboda, Ma. Novotný, D. Pták, Mikulanda, K. Pták – B. Borys, O. Pták – Smola, V. Borys (80. Anderle)