Strážští zdolali sebevědomý Tatran

04.10.2020 13:05

Strážští zdolali sebevědomý Tatran

         Jedním ze zápasu sedmého kola okresního přeboru v kopané bylo derby domácí Stráže s Tatranem Přimda. Kádr hostů přijel posílený o hráče "zaniknutého" Rozvadova. Domácí naopak nastoupili bez několika zraněných opor, ale s odhodláním přerušit sérii neúspěchu s tímto soupeřem. V rušném utkání s dramatickým závěrem Strážští po brankách Ondřeje Ptáka a Daniela Smoly zvítězili 2:1, když hosté snížili v závěru Růžičkou. Domácí i po sporném vyloučení Daniela Ptáka!? a přes šestiminutové nastavení!? proti sebevědomým hostům výhru uhájili. 

          Úvod utkání patřil hostům. Domácí pozorně bránili a s přibývajícími minutami se stále častěji dostávali před branku Tatranu. Dvě slibné akce nedokázali zakončit. Ve 21. minutě přišel první sporný okamžik, kdy po křižné přihrávce Martina Novotného skóroval Daniel Pták, ale rozhodčí reagovala na zvednutý praporek asistenta!? V dalších minutách bylo rušno před oběma brankami, ovšem bez gólového efektu. Ve 28. minutě se dostali domácí do šestnáctky soupeře. Po souboji nařídila rozhodčí velmi sporný pokutový kop, který Daniel Pták neproměnil. Ve 39. minutě po přihrávce Rubanta poslal Ondřej Pták domácí přesnou střelou do vedení - 1:0. Závěr poločasu patřil strážským. 

           Po přestávce se hrálo převážně mezi šestnáctkami. Změnu skóre přinesla 64. minuta. Po přihrávce Ondřeje Ptáka se prosadil Daniel Smola, který po čtyřech minutách pobytu na hřišti upravil na 2:0. V dalším průběhu už Tatran ubral na výkonu a jen nakopával míče. Strážští hrozili z rychlých brejků, ale bez úspěchu. Drama vyvrcholilo v 80. minutě, kdy po trestném kopu hostí vyskočil nejvýše Růžička a snížil na 2:1. Domácí se i po inkasované brance dokázali prosadit do otevřené obrany Tatranu, ale pojistku nepřidali. V 89. minutě přišel další sporný okamžik. Po jedné akci Stráže ji těsně po přerušení zakončil Daniel Pták brankou a byl po druhém napomínání za zakopnutí míče vyloučen!? V závěru při nastavení o šest minut měli hosté výhodu několika trestných i rohových kopů, ale domácí cennou výhru uhájili.  

   Sokol Stráž - Tatran Přimda 2:1

Poločas: 1:0 

Branky: 39. O. Pták, 64. Smola - 80. Růžička

Rozhodčí: Šichevičová

ŽK: 3:0

ČK: 1:0 (89. D. Pták)

Diváci: 65

STRÁŽ: P. Svoboda - Mi. Novotný, Vl. Svoboda, Ma. Novotný - D. Pták, Mikulanda, B. Borys, K. Pták (82. Nováček) - O. Pták - V. Borys (60. Smola), Rubant (75. D. Martinec)