Strážští zahájili přípravu výhrou

09.03.2022 21:45

          Strážští zahájili přípravu výhrou

       Fotbalisté S. Stráž se připravují na jarní část okresního přeboru už přes měsíc, ale s účastí jsou na štíru. V sobotu je čekala první herní prověrka. V Miřkově zvítězili 5:3, když se hattrickem blýskl matador Rubant. Další branky přidali Černý a B. Borys. Domácí poprvé skórovali až za stavu 0:4. 

       Měření sil vedoucích celků třetí třídy na Domažlicku  a druhé třídy na Tachovsku skončilo výhrou Stráže. Hosté byli na přírodní trávě v prvním poločasu jednoznačně lepším týmem a Miřkovští se k ohrožení branky P. Svobody dostali jen sporadicky. Převahu vyjádřili Strážští 4 trefami. Střelecky se dařilo Rubantovi. Další slibné příležitosti hosté ještě nevyužili. Gólman P. Svoboda udržel čisté konto a tak skončil poločas 0:4. 

       Po přestávce měli naopak navrch domácí a byli to oni, kteří se dostávali často k ohrožení strážské branky. Podařilo se jim také snížit na 1:4. Strážští sice kontrovali B. Borysem, ale další branky padaly do sítě hostů. Průběh druhého poločasu byl v režii domácího celku. Strážští ojedinělé kontry nevyužili a Miřkov v závěru upravil na konečných 3:5. 

       Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů, které neslo všechny znaky nerozehranosti a u některých hráčů absence tréninku. V prvním se dařilo více Stráži, po změně stran se v plné nahotě ukázaly na straně hostů resty z přípravy. Pozitivní je návrat zraněných hráčů Jedličky a O. Ptáka. Stínem utkání je zranění B. Boryse.  Mimo hru jsou zatím marodi Mar. Novotný, Sibal a Jagrik

S. Miřkov - S. Stráž 3:5 (0:4)

Sestava: P. Svoboda - D. Pták, Vl. Svoboda, K. Pták - Hlaváč, O. Pták (V. Borys), Mikulanda, Jedlička, B. Borys - Černý, Rubant (46. Andrle).