Strážští sahali po třech bodech, ale …

13.09.2020 10:59

Strážští sahali po třech bodech, ale …

Ve čtvrtém kole okresního přeboru 2. třídy zajížděli strážští fotbalisté na kvalitní pažit do Studánky. V rušném utkání, kdy na obou stranách zvonily konstrukce branek, přišli hosté o výhru v závěrečných vteřinách zápasu. Dynamo vyrovnalo v 90. minutě na konečných 2:2. V penaltovém rozstřelu byla úspěšnější Studánka a brala dva body. Strážští sahali po třech bodech, nakonec odvezli jen jeden. Vzhledem k průběhu utkání to je pro hosty málo.

Dynamo začalo s vervou a v 9. minutě mohlo skórovat. O pět minut později nastřelilo břevno. S přibývajícími minutami se hosté začali prosazovat kombinační hrou a vypracovali si slibné pozice. Chyběla jim ale finální přihrávka, po akci V. Boryse „zazvonilo“ břevno. Ve 29. minutě obloučkem překonal gólmana Rubant. Rozhodčí ale branku neuznal pro ofsajd? Na druhé straně se po zaváhání obrany dostali do šance domácí, P. Svoboda svůj tým opět podržel. Pět minut na to se míč po ose Mi. Novotný, Jedlička, Rubant dostal ke K. Ptákovi a ten poslal hosty do vedení – 0:1. Po dalších třech minutách chyboval na své polovině Jedlička a domácí přesnou střelou srovnali na 1:1. Ve 43. minutě mohl vrátit vedení hostům Rubant, ale míč do branky nedostal. Minutu před přestávkou Jedlička svou chybu po akci V. Boryse napravil a hlavou usměrnil míč do sítě – 1:2.

V úvodu druhého poločasu mohl navýšit vedení Stráže Rubant, ovšem trefil jen gólmana. Hosté si vypracovali další příležitosti, ale po hříchu je opět neproměnili (Rubant, K. Pták). Dynamo hrozilo z protiútoků a po jednom z nich zazvonila tyč branky Svobody. V 70. minutě utekl obraně Dynama střídající Smola a jeho dělovku vytěsnil gólman nad břevno. V závěru vrhli domácí všechny síly k vyrovnání a v posledních vteřinách utekl obraně Lončík a srovnal na konečných 2:2. V penaltovém rozstřelu byli lepší domácí.

Dynamo Studánka – Sokol Stráž 2:2 (PK 6:5)

Poločas: 1:2

Branky: 43. Janovec, 90. Lončík – 40. K. Pták, 45. Jedlička

Rozhodčí: R. Friedenberger

ŽK: 2:3

Diváci: 64

STRÁŽ: P. Svoboda – Mi. Novotný, Vl. Svoboda, Ma. Novotný – Mikulanda (83. D. Martinec) – B. Borys, D. Pták (85. Anderle), K. Pták (83. Ondřich) – Jedlička – V. Borys (68. Smola), Rubant