Strážští na úvod získali dva cenné body

23.08.2021 09:10

O víkendu byl zahájen okresní přebor druhé třídy. Strážští fotbalisté hostili v sobotu Hraničář Částkov, jednoho z favoritů na titul a postup do krajské soutěže. Domácí po bojovném výkonu „vyválčili“ remízu 2:2. Po penaltovém rozstřelu si připsali Strážští další bod.

Domácí vstoupili do utkání nebojácně a vytvořili se slibné příležitosti. Do vedení šli v páté minutě zásluhou překvapivé a umístěné střely Jedličky – 1:0. Utkání mělo na začátek sezony dobrou úroveň a zkušení hosté čelili nadšenému výkonu Sokolíků. Ti mohli jít do výraznějšího vedení, ovšem po hříchu příležitosti nevyužili. Na druhé straně potvrdil roli kanonýra Bydžovský a v 17. minutě srovnal na 1:1. Domácí v přílišné snaze chybovali často v rozehrávce a po jedné ze ztrát Hraničář udeřil přesnou střelou Kašeho – 1:2. Stráž branka nezlomila a dokázala ve 33. minutě odpovědět Sibalem – 2:2. Zkušení hosté měli herní převahu, ale Strážští své nedostatky nahrazovali nadšeným výkonem.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a byli častěji na polovině soupeře. Sokolící hrozili z rychlých brejků, ale jejich snaha často ztroskotávala na nepřesné přihrávce či nepřesné koncovce. Obě mužstva si vytvořila několik příležitostí, ale diváci se další branky už do konce. V hektickém a nervózním závěru měl na kopačce tři body pro domácí Hlaváč, který se vrátil na trávník po těžkém zranění, ale sám před gólmanem mu poslal míč do náruče. V samém závěru utkání, kdy měl Hraničář výraznou převahu, se dostal do dvou šancí, ale gólman P. Svoboda „vytáhl“ dva výborné zákroky. Na dobrý výkon v utkání navázal v penaltovém rozstřelu, kdy úvodní pokus hostů chytil a sám pokutový kop proměnil. Domácí byli stoprocentní (Vl. Svoboda, B. Borys, D. Pták, P. Svoboda a Jedlička) a získali tak s favoritem dva cenné body.

Sokol Stráž – Hraničář Částkov 2:2 (PK 4:5)

Poločas: 2:2

Branky: 5. Jedlička, 33. Sibal – 17. Bydžovský, 22. Kaše

Rozhodčí: Kroupa

Hráno bez karet

Diváci: 50

Sestava: P. Svoboda – Mikulanda, Vl. Svoboda, Ma. Novotný – Černý B. Borys, Jedlička, D. Martinec 75. Smola) – Andrle (46. V. Borys), Sibal (81. D. Pták), Kurfiřt (46. Hlaváč). Do hry nezasáhl gólman D. Rubant.