Strážští dali Motoru devítku

19.09.2021 18:22

         Strážští dali Motoru devítku

         Po nevydařeném domácím utkání se Kšicemi si strážští fotbalisté v pátém kole okresního přeboru II. třídy spravili chuťv Záchlumí. Místnímu Motoru vstřelili devět branek. Vyjma úvodu kontrolovali Strážští průběh utkání. Svou převahu vyjádřili devíti brankami, když další příležitosti ještě nevyužili. Nutno podotknout, že domácí jim svým výkonem cestu za výhrou ulehčili a výsledek je pro ně ještě lichotivý. 

         Sokolíci nastoupili oproti minulým utkáním v pozměněné sestavě, ale vstup do utkání měli velmi špatný. Motor jejich liknavost mohl už ve třetí minutě potrestat. Míč však skončil na štěstí pro Stráž jen na břevně. Další nedůsledné bránění při následných rohových kopech Motor nedokázal potrestat a hosté ho postupem času začali kombinační hrou přehrávat. Okénka v záchlumské obraně Strážští poprvé využili ve 13. minutě, kdy se trefil Rubant - 0:1. Minutu na to zvýšil D. Pták na 0:2 a hosté si dál vytvářeli jednu šanci za druhou. Na 0:3 pro hosty upravil ve 22. minutě Černý a "položil" tak základ ke svému hattricku. Domácí začali s přibývajícími minutami působit odevzdaným dojmem a jen nepřesná koncovka sokolíků je už v prvním poločasu zachránila od ještě většího gólového přídělu. Nicméně v závěru poločasu se poprvé prosadil Jedlička a hosté šli do kabin za velmi příznivého stavu 0:4.  

         Po přestávce se obraz hry nezměnil, hosté měli stále více navrch, ale své příležitosti nedokázali využít. Skóre se měnilo až po hodině hry, kdy se prosadil Jedlička - 0:5. Pět minut poté se trefil Černý - 0:6. Po další pětiminutovce dal na 0:7 D. Pták. To už hosté prostřídali, do hry se postupně dostali všichni hráči z lavičky. Také oni "zapadli" a dostali se do několika příležitostí ke zvýšení vedení. Mladé pušky, Anderle a Martinec, své obrovské příležitosti opětovně nevyužily. Obranu soupeře "motal" čerstvý V. Borys, ale jeho přihrávky spoluhráči v branky nepřetavili. Další střídající hráč Smola upravil na 0:8. Skóre utkání uzavřel Černý a připsal si na své konto další hattrick - 0:9. 

Motor Záchlumí - Sokol Stráž 0:9

Poločas: 0:4

Branky: 13. Rubant, 14. a 70. D. Pták, 22., 65. a 79. Černý, 38. a 60. Jedlička, 75. Smola

Rozhodčí: Kroupa

Hráno bez karet

Diváci: 40

STRÁŽ: P. Svoboda - Mikulanda, Vl. Svoboda, Novotný - Hlaváč (54. Smola), B. Borys, D. Pták (59. Anderle), K. Pták(46. Martinec) - Jedlička (59. Kurfiřt), Rubant (54. V. Borys), Černý.