Strážští dali Jiskře sedmičku

03.10.2021 17:53

Strážští dali Jiskře sedmičku

Los sedmého kola okresního přeboru II. třídy svedl proti sobě domácí Jiskru Bezdružice a strážský Sokol. Hosté tentokrát proti obávanému soupeři nezaváhali a zvítězili přesvědčivě 7:1. Hattrick si z minulého kola zopakoval Jedlička, dvě trefy přidal Rubant, po jedné Hlaváč a Černý, který si připsal ke gólu dvě asistence.

Momentální postavení obou týmů v tabulce neodpovídalo hlavně po přestávce dění na hřišti. Domácí sráželi v prvním poločasu chyby v obraně. V úvodu několikrát nebezpečně zahrozili, ovšem stav utkání se měnil v deváté minutě na opačné straně. Černý využil uvolnění Rubantem a s přehledem poslal hosty do vedení – 0:1. Jiskra svou příležitost po zaváhání obrany soupeře nedokázala využít a Strážští začali postupem času získávat navrch. Vypracovali si další příležitosti, ale stav se měnil až ve 20. minutě, kdy centr Novotného usměrnil do sítě Rubant – 0:2. V končící půlhodině utkání hosté vstřelili dvě slepené branky Jedličkou a Rubantem – 0:4. Když na 0:5 po nezištné přihrávce Černého zvýšil Hlaváč, bylo prakticky o osudu utkání rozhodnuto. Do konce poločasu ještě skóroval Jedlička a brankou do šatny snížil Mašín na 1:6.

Po přestávce už se hrála vyrovnanější partie a Jiskra byla hostům důstojným soupeřem. Domácí se snažili zkorigovat nepříznivý výsledek, ale do velkých příležitostí se nedostali. Stejně tomu bylo i na druhé straně hřiště. Hrálo se tak převážně mezi šestnáctkami. Domácí při ojedinělé „ložence“ vychytal P. Svoboda, na druhé straně hřiště chyběl Stráži větší klid a přesnost v koncovce. Na konečných 1:7 po akci Černého upravil v 88. minutě svou třetí trefou Jedlička.

Jiskra Bezdružice – Sokol Stráž 1:7

Poločas: 1:6

Branky: 45. Mašín – 9. Černý (as. Rubant), 20. Rubant (Novotný), 29. Jedlička (Vl. Svoboda), 31. Rubant (Novotný), 38. Hlaváč (Černý), 41. Jedlička (D. Pták), 88. Jedlička (Černý)

Rozhodčí: Uhlíř

ŽK: 0:3

Diváci: 65

STRÁŽ: P. Svoboda – Mikulanda, Vl. Svoboda, Novotný – Hlaváč (46. Martinec), B. Borys (50. Smola), D. Pták, K. Pták (58. Anderle) – Černý, Jedlička, Rubant (46. V. Borys).

Další utkání sehrají Strážští na domácím trávníku v sobotu od 16.00 hodin proti J. Třemešné.