Prohra na Baníku, derby rozhodly penalty

01.11.2021 13:55

Prohra na Baníku, derby rozhodly penalty

Z hektické dohry podzimní části okresního přeboru II. třídy ve fotbalu vytěžili Strážští jeden bod. Ve čtvrtečním vloženém kole zajížděli Sokolíci na hřiště stříbrské rezervy. Gólově vyšli naprázdno. Zatímco domácí skórovali, hosté neproměnili zejména v prvním poločasu ani ty nejvyloženější šance. V očekávaném derby se v Boru odehrálo dramatické utkání, které skončilo 2:2. V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější domácí a získali tak do tabulky dva body. Titul podzimního půlmistra získali jen zásluhou lepšího skóre strážští fotbalisté právě před Borem.

Ve Stříbře mužstvo Stráže propadlo v koncovce, a naopak inkasovalo první dvě branky po sporných situacích. Hráči domácí rezervy šli důrazně za svým cílem a to porazit vedoucí tým. Nakonec přesvědčivě zvítězili. Strážští tak brankově i bodově vyšli v soutěži poprvé naprázdno.

Baník Stříbro B – Sokol Stráž 3:0

Poločas: 2:0

Branky: 12. Novák, 16. Tesař, 59. Pašek

Rozhodčí: L. Fanfule – A. Fanfule, Klik

ŽK: 0:2

Diváci: 55

STRÁŽ: P. Svoboda – Mikulanda, Vl. Svoboda, K. Pták (46. V. Borys) – Hlaváč (46. Novotný), B. Borys, D. Pták, Anderle – Jedlička (70. Smola), Černý, Martinec.

----------------------------------------

Derby domácího Boru se S. Stráž zůstane tentokrát bez komentáře. Výjimku tvoří jen níže napsané řádky: Velký respekt a uznání si zaslouží za gesto fair play nejlepší hráč domácích Jiří Stránský. Při svém průniku do šestnáctky hostů uklouzl a spadl na trávník. Rozhodčí k překvapení hlavně hostů hodně rychle přerušil hru a ukázal na penaltový puntík. Sám J. Stránský upozornil rozhodčího, že upadl bez cizího zavinění a arbitr „musel“ své rozhodnutí odvolat???!!! Bylo to ve vypjatém derby gesto, před kterým nezbývá nic jiného než SMEKNOUT!!!

Sokol Bor – Sokol Stráž 2:2 (PK 9:8)

Poločas: 2:2

Branky: 4. Doleček, 42. Vitoň – 27. Černý, 30. Jedlička

Rozhodčí: Landrgott – Šichevičová, A. Ardeleánu

ŽK: 0:3

Diváci: 220

STRÁŽ: P. Svoboda – Mikulanda, Vl. Svoboda, Novotný – Hlaváč (62. V. Borys), B. Borys, D. Pták , K. Pták (62. Anderle) – Jedlička (31. Martinec, 75. Smola), Rubant, Černý.