Povinný zisk

06.09.2020 18:05

Povinný zisk, řádili bratři Borysové

V dalším kole přeboru II. třídy hostili fotbalisté Sokola Stráž nováčka soutěže Jiskru Třemešné. Utkání se pro domácí vyvíjelo příznivě, přesto se o výhru strachovali až do poslední minuty. Strážská marodka se po Boru ještě rozšířila, a tak do tohoto duelu nastoupili sokolíci s velmi úzkým kádrem bez několika opor. Konečnou výhru 4:2 „zařídili“ bratři Borysové a Jedlička. Domácí si tak připsali povinné tři body.

Na postě stopera nastoupil za zraněného Vl. Svobodu kanonýr týmu Rubant, místo něho zlobil obranu hostů Volodymyr Borys. Domácí vstoupili do utkání aktivněji. Po pohledných akcích si vypracovali slibné příležitosti, které ale po hříchu neproměnili Pták, Jedlička a Bohdan Borys. Posledně jmenovaný byl ale už v 16. minutě úspěšný a poslal domácí do vedení. Čekání na další branku se protáhlo až do 43. minuty. V ní se prosadil třemešenský Ebenhöh a připravil tak pro domácí studenou sprchu – 1:1. Hosté ale ještě před odchodem do kabin „vyrobili hrubku“ při rozehrávce a nabídli Volodymyrovi Borysovi aby vrátil vedení na stranu favorita – 2:1.

Úvod druhého poločasu už nebyl ze strany Stráže tak dominantní jako v úvodu utkání, ale o příležitosti nepřišly. Největší měl Bohdan Borys, Ondřej Pták z trestného kopu trefil tyč. Změnu stavu zařídil v 56. minutě po samostatné akci přesnou střelou k tyči Jedlička – 3:1. Postupem času ale domácí nechali hrát nepochopitelně Jiskru, ale ta se do brankových příležitostí nedostávala. Výjimkou byla 82. minuta, kdy po sérii chyb domácího týmu Novotný utkání zdramatizoval – 3:2. Strážští se o výsledek strachovali až do 90. minuty. V ní ovšem utekl obraně Jiskry Bohdan Borys a pečetil povinnou výhru domácích.

Sokol Stráž – Jiskra Třemešné 4:2

Poločas: 2:1

Branky: 16. a 90. B. Borys, 45. V. Borys, 56. Jedlička – 42. Ebenhöh, 82. Novotný

Rozhodčí: Landrgott

ŽK: Hráno bez karet

Diváci: 95

STRÁŽ: P. Svoboda – Mi. Novotný, Rubant, Mikulanda, Ma. Novotný – B. Borys, D. Pták, K. Pták – O. Pták (74. Smola), V. Borys, Jedlička