Ondra Pták zaznamenal hattrick

12.10.2020 16:10

Ondra Pták zaznamenal hattrick

O víkendu se hrálo poslední kolo okresního přeboru před přerušením soutěží na čtrnáct dní vinou pandemie. Strážští zajížděli v osmém kole na trávník posledního Záchlumí. Po dvou výhrách (Černošín, Přimda) se čekal bodový zisk i v Záchlumí. Motor nastoupil do utkání jen s devíti hráči a tak hosté měli cestu za výhrou hodně usnadněnou. Nakonec zvítězili 5:1, když hattrick zaznamenal O. Pták.

Strážští vstoupili do utkání jako uragán a už v desáté minutě po ukázkových akcích vedli 3:0. Branky dali D. Pták a dvě přidal autor hattricku. Hosté si vypracovali ještě další příležitosti, ovšem po hříchu je neproměnili. S přibývajícími minutami se vytratila i herní kvalita a poločas se dohrával za fotbalové „holomajzny“. Nenašel se nikdo kdo by rozvlnil síť v brance.

Ve stejném duchu začal i druhý poločas, hosté se těžko dostávali do zatažené obrany Motoru, a pokud si vypracovali gólovou příležitost, nedokázali ji přetavit k navýšení skóre. Domácí vynikali bojovností a přes početní oslabení podnikali protiútoky. Měli při nich blízko ke zkorigování vedení hostů, ovšem skoré se měnilo až v posledních deseti minutách. Nejdříve se zdálky trefil O. Pták a zkompletoval hattrick – 0:4. Po té se dočkali ze standardní situace po hlavě Hrabáka i domácí – 1:4. Na konečných 1:5 upravil B. Borys.

Přes některé nedostatky je důležité, že si Strážští připsali na své konto třetí výhru v řadě a v utkání dostaly větší prostor „mladé pušky“, které byly po zrušení dorosteneckého týmu přeřazeny do kádru A týmu a v odehraných kolech naskakovaly do utkáních na několik minut. Jeden z nich, O. Mikulanda, si vybojoval místo v základní sestavě už od začátku soutěže. Ostatní jej mohou už brzo následovat. Otázkou ale zůstává zda k tomu, vzhledem k situaci, dostanou příležitost v soutěžních zápasech.

Motor Záchlumí – Sokol Stráž 1:5

Poločas: 0:3

Branky: 86. Hrabák – 4. D. Pták, 6., 10. a 80. O. Pták, 89. B. Borys

Rozhodčí: Horváth

ŽK: 1:1

Hráno bez diváků

STRÁŽ: P. Svoboda – Mi. Novotný (70. Nováček), Vl. Svoboda, Ma. Novotný – D. Pták, Mikulanda, K. Pták (46. Anderle) – O. Pták – Rubant (70. D. Martinec), V. Borys (46. Smola)