Jasná výhra, Jedlička vstřelil hattrick

26.09.2021 20:00

Jasná výhra, Jedlička vstřelil hattrick

Los šestého kola okresního přeboru II. třídy ve fotbalu proti sobě svedl týmy S. Stráž a S. Kostelec. Výsledek 6:1 hovoří za všechny komentáře. Přísnější měřítko co do fotbalové kvality snesl ale jen poločas, po přestávce zůstali domácí za očekáváním. Tři body ale zůstaly doma a to je ten největší klad.

Domácí začali zostra a už v prvních deseti minutách si vypracovali tři gólovky, které ale trestuhodně neproměnili. Strážští vyjádřili gólově svou převahu až ve 25. minutě, kdy skóre utkání otevřel Rubant – 1:0. Pět minut na to se trefil Jedlička – 2:0. Hosté za tohoto stavu podnikli jeden ze svých ojedinělých kontrů a po akci zavánějící ofsajdem snížil ve 34. minutě Kolářský na 2:1. V téže minutě domácí kontrovali druhou trefou Jedličky – 3:1. Svou stálou převahu korunovali Strážští ještě do přestávky brankami Černého a Jedličky, který tak zkompletoval hattrick – 5:1.

Pro zranění už do druhého poločasu nenastoupil D. Pták. Strážští pod dojmem náskoku začali laxně, nedařila se jim kombinace a v koncovce byli bezzubí. Kostelečtí i přes nepříznivý výsledek bojovali a dařilo se jim dlouho držet poločasový výsledek. Ten se měnil až v 78. minutě, kdy na konečných 6:1 upravil svou druhou trefou Černý. Nutno dodat, že Kostelečtí několikrát našli okénka v obraně Stráže. Jednu příležitost jim zmařil gólman P. Svoboda a při dalších byli nepřesní v koncovce. O výsledku se ale rozhodovalo v prvním poločasu a domácí se tak výhrou posunuli do úterý o skóre na čelo tabulky.

Ve vloženém úterním kole mají strážští fotbalisté volno a v sobotu zajíždějí na hřiště J. Bezdružice.

Sokol Stráž – Sokol Kostelec 6:1

Poločas: 5:1

Branky: 25. Rubant, 30., 34. a 41. Jedlička, 40. a 78. Černý – 34. Kolářský

Rozhodčí: Horváth

Hráno bez karet

Diváci: 65

STRÁŽ: P. Svoboda – Mikulanda, Vl. Svoboda, Novotný – Hlaváč (52. Sibal), D. Pták (46. Martinec), B. Borys, K. Pták (52. Smola) – Rubant (46. Anderle), Jedlička, Černý.