Černý obul pod hradem střelecké kopačky

30.08.2021 20:44

Černý obul pod hradem střelecké kopačky

         Ve druhém kole OP II. třídy zajížděli strážští fotbalisté pod přimdský hrad, kde je přivítal místní Tatran. Hosté prolomili nepříznivou bilanci a zvítězili přesvědčivě 6:1. Střelecky se zaskvěl Dan Černý, autor čtyř branek. Další přidali Sibal a gólový účet uzavřel po minutě pobytu na hřišti Smola. Strážští tak zvládli utkání s obávaným soupeřem na jeho hřišti a na svém kontě mají po dvou odehraných kolech pět bodů. 

          Od úvodních minut byli hosté častěji u míče, ale nedokázali svou převahu přetavit v branku. Gólový účet utkání otevřeli až ve 12. minutě. K úniku vybídl Vl. Svoboda kanonýra Černého a ten s přehledem poslal svůj tým do vedení - 0:1. Obraz hry se v dalších minutách neměnil. Tatran sice sporadicky zahrozil, ale obrana s gólmanem Svobodou byla vždy na svém místě. Na druhé straně se hosté dostali do několika příležitostí, ovšem bez brankového efektu. V závěru poločasu se po přihrávce Černého přeci jen trefil Sibal - 0:2. 

           Po změně stran se Tatran osměloval, ale více nebezpeční byli stále strážští fotbalisté. Přes několik šancí pojistku v podobě třetí branky nepřidali. Gól střídajícího Rubanta nebyl uznán?, a tak přišel trest. Domácím se podařilo v 64. minutě  po skrumáži v šestnáctce Stráže snížit na 1:2. O tři minuty později ale šance Přimdy na vyrovnání zhasla. Černý chytrou střelou zvýšil na 1:3. Hosté tím definitivně zlomili odpor soupeře a závěr utkání byl v jejich režii. Svůj gólový účet rozšířil ještě dvakrát Černý a v 86. minutě se prosadili střídající hráči. V. Borys po "biliáru" v šestnáctce Tatranu našel Smolu a ten po minutě pobytu na hřišti uzavřel brankový účet utkání - 1:6. 

Tatran Přimda - Sokol Stráž 1:6

Poločas: 0:2

Branky: 64. Vakaschinski - 12., 67., 76. a 78. Černý, 44. Sibal, 86. Smola

Rozhodčí: Hromka

ŽK: 0:2

Diváci: 50

STRÁŽ: P. Svoboda - Kurfiřt (46. D. Pták), Vl. Svoboda, Ma. Novotný - Černý (85. Hlaváč), B. Borys, Mikulanda, Martinec (85. Smola) - Anderle (46. Rubant), Jedlička, Sibal(56. V. Borys).